23 Mart 2004
Dünya Meteoroloji Günü
Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Etkinlikleri

Bilgi Çağında Hava, Su ve İklim

Kutlama Programı

Bu yıl 44. sü kutlanan Dünya Meteoroloji Günü, 28 Mart yerel seçimleri nedeniyle Bölge Müdürlüğümüzce 05 Nisan 2004 tarihinde kutlanmıştır.

1. Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne bağlı Askeri Meydan, Sivil Meydan ve Nato Meteoroloji Müdürlüğü personelinden oluşan kalabalık bir çalışan grubu ve basın – yayın kuruluşları, saat 09.15 den itibaren Vilayet Meydanında toplanmaya başlamış, saat 09.30 da Bölge Müdürü Osman GÖKTÜRK tarafından Atatürk Anıtına çelenk konmasının ardından saygı duruşunda bulunmuştur.

2. Saat 09.45 de Eskişehir Valisi sayın Kadir ÇALIŞICI ziyaret edilmiş, Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen nostaljik radyo Genel Müdürümüzü temsilen Bölge Müdürü tarafından günün anısına kendisine takdim edilmiştir.

3. Saat 11.00 de çok sayıda basın ve yayın kuruluşunun katıldığı Bölge Müdürlüğümüzdeki toplantıda, Bölge Müdürü tarafından kaleme alınan “ Bilgi Çağında Hava, Su ve İklim “ konulu basın bildirisi kendisi tarafından okunmuş, konuklar her konuda bilgilendirilmiştir.

Bölge Müdürlüğümüz bahçesinde kurulu bulunan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu davetlilere gezdirilmiş, Teknik Şube Müdürü Maksude ZERMAN tarafından AWOS hakkında ayrıntılı bilgi verilmiş, ayrıca AWOS monitöründen ne tür bilgiler alınabileceği ve ne gibi işlemlerin yapılabileceği konularında açıklamalarda bulunulmuştur.

4. Kutlamalara, Bölge Müdürlüğümüzden emekli olmuş ulaşılabilen tüm personel davet edilmiş, önemli ölçüde katılım gerçekleşmiştir.

5. Katılımcılar için hazırlanmış kokteyl türü sade bir ikramla kutlamalarımız sona ermiştir.

Sitemiz 1024x768 Çözünürlüğe Uygun Olarak Hazırlanmıştır
©2004