Haberler

Yıl 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008


Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalıştayı Başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalıştayı” Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun açılış konuşmasıyla başlamıştır.

Ankara Bakanlar Deklarasyonu kapsamında düzenlenen Çalıştay iki paralel salonda “Meteoroloji ve Toz Taşınımı” ile “Çölleşme ve Erozyonla Mücadele” başlıkları altında yapılacak olup, 3 gün boyunca Genel Müdürlüğümüz uzmanları ile ODTÜ, İspanya ve İran ‘dan Akademisyenlerin katılımı ile devam edecektir.

Çalıştaya Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Afrika’da yer alan 16 farklı ülkeden 30 kişi katılmıştır.

”Meteoroloji,

Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU yaptığı açılış konuşmasında, ortak çalışmalara ve bilgi alışverişine her zaman hazır olduklarını ifade ederek, bütün ülkelere ağaçlandırma, fidan üretimi, orman yangınlarıyla mücadele konularında yardımlarda bulunduklarını ve eğitim çalışmaları yaptıklarını anlattı. Ortak çalışmalara ve bilgi alışverişine her zaman hazır olduklarını ifade ederek, bütün ülkelere ağaçlandırma, fidan üretimi, orman yangınlarıyla mücadele konularında yardımlarda bulunduklarını ve eğitim çalışmaları yaptıklarını anlattı.

”Meteoroloji,

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün, 2009 yılında, Kopenhag'da düzenlenen Küresel İklim Değişikliğiyle İlgili Taraflar Toplantısı'nda, zengin ülkelerce bir fon oluşturularak, fakir ülkelerde ormanların yok olmasının önlenmesi konusunda bir öneride bulunduğunu, kendisinin de bunu Meksika'nın Cancun kentindeki toplantıda dile getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. EROĞLU, ama maalesef hiç kimsenin bu konuda bir şey yapmadığını söyledi.

Küresel iklim değişikliğinin pek çok problemi beraberinde getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Veysel EROĞLU, bu konuda geç kalınmadan mücadele etmenin ve ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Akdeniz havzası, Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya'nın bazı kesimlerinin iklim değişikliğine en fazla maruz kalan alanlar olduklarını dile getiren Prof. Dr. EROĞLU, geliştirilen toz taşınım modelleriyle yapılan tahminlerin, toz taşınım yollarının belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde son yıllarda gerçekleştirilen atılımları da anlatan Prof. Dr. Veysel EROĞLU, meteoroloji çalışmaları konusunda Türkiye'nin önemli bir yere geldiğini kaydetti.

”Meteoroloji,

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, çalıştayın açılış toplantısında yaptığı konuşmada, ülkemizi etkileyen iklim değişikliği ve toz taşınımı, bunların yaratmış olduğu olumsuz etkileri, toz taşınımı, kum ve toz fırtınası tahmin modelleri hakkında bilgiler verdi. Genel Müdür İsmail GÜNEŞ, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uluslararası ve bölgesel işbirliğine büyük önem verdiğini belirterek bu kapsamda her yıl Bölgesel Eğitim Merkezlerinde 200’den fazla uzmana eğitim sağlanmakta olduğunu ve Dünya Meteoroloji Teşkilatının büyük ölçekli uluslararası organizasyonlarına da ev sahipliği yaptığını belirtti. Çalıştaya, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Afrika’dan dost ve kardeş ülkelerin uzmanları katıldığını belirterek, bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza teşekkür etti. Eğitimde verilecek bilgiler ile kurulacak işbirliğinin tüm katılımcı ülkelere faydalı olması temennisinde bulundu.

”Meteoroloji,

”Meteoroloji,

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ ,açılış konuşmalarının ardından “Meteoroloji ve Toz Taşınımı” konulu oturuma da katılmıştır.

26.11.2012


Haber Listesine / Geriye Dön