Ana Sayfa › Kurumsal › Haberler
Yıl 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde 22 – 25 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak olan “Güneydoğu Avrupa Ani Taşkın Erken Uyarı Projesi Başlangıç Toplantısı” Ankara’da başladı.
Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Moldova ve Slovenya ile Dünya Meteoroloji Teşkilatı (WMO), Hidrolojik Araştırmalar Merkezi (HRC), Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı (NOAA) ve Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) katılımlarıyla, Ani Taşkın Erken Uyarı Projesinin Güneydoğu Avrupa Ülkelerini kapsayacak şekilde genişletilmesi gayesiyle yapılan toplantının açılış konuşması Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ tarafından yapıldı.
Genel Müdürümüz İsmail GÜNEŞ yaptığı konuşmada, Dünya Meteoroloji Teşkilatının işbirliği ile 2010 yılında başlatılan ve Birleşik Devletler Hidrolojik Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmiş, Okyanus ve Atmosfer Ajansı (NOAA) tarafından desteklenen, Karadeniz ve Ortadoğu Bölgesel Ani Taşkın Erken Uyarı Sistemi çalışmalarının ve sonuçlarının ülkemizde takip edildiğini belirtti.
Atmosfer bilimleri ve meteoroloji konusunda bölgesel ve uluslararası işbirliğinin önemini vurgulayan GÜNEŞ, bu toplantının bölgesel ve uluslararası çalışmalara bir örnek teşkil ettiğini belirtti.
İklim değişikliğinin tüm dünya ülkeleri tarafından yakından takip edildiğini, bu konunun tüm ülkeleri ve insanları etkilediğini vurgulayan GÜNEŞ, meteorolojik olayların sıklığı ve şiddetindeki artışların ülkemizde de görüldüğünü, hatta zaman zaman çok şiddetli olduğunu, bir aylık yağışların 48 saat içerisinde düşebildiğini belirtti. Sınır tanımayan hava olaylarının takibi ve tahmini için komşu ülkeler başta olmak üzere işbirliği ve ortak çalışmanın önemini dile getirdi.
Meteorolojik kaynaklı afetlerde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için teknolojik altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten GÜNEŞ, ani taşkın ve uyarı sisteminin doğru sonuç verebilmesi için meteorolojik ölçümlerin daha geniş alanda ve daha çok noktada yapılması gerektiğini vurguladı.
Genel Müdürümüz İsmail GÜNEŞ, bu toplantıda alınacak kararların ve işbirliğinin tüm katılımcı ülkelere faydalı olmasını temenni ederek, Ani Taşkın Erken Uyarı çalışmalarında ve bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Genel Müdürümüz İsmail Güneş'in Çalıştayı Açış Konuşması
Genel Müdürümüzden sonra Dünya Meteoroloji Teşkilatı (WMO), Hidrolojik Araştırmalar Merkezi (HRC) ve Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) temsilcilerinin konuşmalarıyla toplantıya devam edildi.
22.01.2013