Haberler

Yıl 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008


“Uluslararası Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Eşleştirme Projesi 1. Kapanış Toplantısı” Ankara Ramada Otelde Gerçekleştirildi

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Nurettin AKMAN’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Meteoroloji Genel Müdürü Sayın İsmail GÜNEŞ iştirak ettiler. Ankara Ramada Otel'de 6 Mart 2014 Perşembe günü düzenlenen toplantıda, Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Nurettin AKMAN; AB ile açılan Çevre Faslı içinde en yüksek maliyete sahip olan su sektörüne ilişkin çalışmaların Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinasyonu ile birçok kurum ve kuruluş temsilcileriyle devam ettirildiğini anımsattılar.


Su sektörü altındaki en kapsamlı ve uygulaması zor mevzuat olan Su Çerçeve Direktifi'nin, Türkiye'ye uyumlaştırılması ve uygulanmasına ilişkin faaliyetlere özel bir önem verdiklerini dile getiren Dr. AKMAN, "Zira tüm canlıların yaşamı ve devamlılığı, kullanım amaçlarına uygun su kalitesini sağlamaya ve sürdürülebilirliğe bağlıdır" diye konuştular.

Su Çerçeve Direktifi'nin 2015 yılı itibarıyla temel hedefinin miktar ve kalite açısından ekolojik ve kimyasal olarak iyi su durumuna ulaşmak şeklinde belirlendiğini anımsatan Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Nurettin AKMAN, bu hedefe doğru ve etkin bir şekilde ulaşılması için öncelikle mevcut durumun ve bu durumdaki değişikliklerin bilinmesi gerektiğine dikkati çektiler.


Havza bazlı su yönetimini esas aldıklarını ifade eden Sayın Dr. AKMAN, bugün kapanışını gerçekleştirdikleri proje kapsamında, 6 pilot havzada çalışmalar gerçekleştirildiğini anlattılar.

Projenin, AB yayın organlarında başarı hikâyesi olarak tamamlandığını ve Türkiye'deki en başarılı projelerden de biri olduğunu vurgulayan Sayın Dr. AKMAN, bu proje ile uluslararası işbirliği olanaklarının geliştirildiğini dile getirdiler.

Dünyada su ile ilgili gelecekte çok büyük problemlerin beklendiğini hatırlatan Sayın Dr. AKMAN, "Bu kış karın yağmaması, kuraklık konusunda çok büyük olumsuzluklar olarak yansıtılıyor. Ama biz Bakanlık olarak dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan Bin Günde Bin Gölet Projesi ve son 10 yılda hayata geçirilen 274 baraj ile bu konuda gereken tedbirleri aldık. İnşallah problem yaşamadan yolumuza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundular.


AB Delegasyonu Birinci Katibi Sayın Virve VIMPARI de Türkiye ve AB arasındaki işbirliğinde Çevre Faslı'nın önemli bir yer tuttuğunu ve bu çerçevede 120 eşleştirme projesinin AB tarafından finanse edildiğini belirterek, bu işbirliğinin her iki taraf için de faydalı olduğunu kaydettiler.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Ron KELLER ise ülkesinin 3'te ikisinin su altında kaldığını ancak buna karşın su ile birlikte yaşamayı öğrenerek, bunu bir fırsata dönüştürdüklerini belirttiler. Su konusunun sınır tanımadığını ve bu nedenle uluslararası işbirliğini gerektirdiğini vurgulayan Sayın KELLER, Türkiye'ye verdikleri katkının devam edeceğini aktardılar.

07.03.2014

 


Haber Listesine / Geriye Dön